Begeleiding van verandering

De implementatie van technologie, een fusietraject of misschien wel een procesverandering. Het zijn allemaal soorten veranderingen die veel beweging met zich meebrengen. Zodra er een verandering in je organisatie plaatsvindt, wil je deze natuurlijk succesvol doorvoeren. Bij Valid begrijpen we dat verandering meer is dan een technisch, procesmatig of organisatorisch vraagstuk; het gaat om mensen. 

Wij begeleiden je bij die verandering. Zodat het resultaat dat je voor ogen hebt, wordt behaald. Want wij worden blij als we onze klanten mogen bijstaan bij het maken van de slimste keuzes. 

Valid – overleg laptop

Succesvol veranderen door betrokkenheid en begeleiding

Wanneer je als organisatie met succes een impactvolle verandering wilt doorvoeren, is het belangrijk dat medewerkers vanaf het begin betrokken zijn en meegenomen worden in het traject. Hoe geavanceerd een nieuwe technologie of proces ook is, mensen moeten het nut en de voordelen van de verandering inzien, deze omarmen én goed toepassen om de gestelde verbeteringen te bereiken. Valid helpt organisaties om mensen tijdens veranderingen goed te begeleiden om de acceptatie en adoptie te versnellen en te verhogen. Hiervoor hebben we op basis van gerenommeerde theorieën en ervaringen een eigen aanpak ontwikkeld.   

De voordelen van goed verandermanagement:

  • Snellere en hogere waarde realisatie 

Door mensen vanaf de start goed mee te nemen in de verandering, verhoog je de acceptatie en de vaardigheden. Zo pluk je sneller de vruchten van een investering. 

  • Continue verbetering

Organisaties die veranderingen effectief managen zijn beter in staat om zichzelf te blijven verbeteren en aan te passen aan nieuwe marktontwikkelingen. 

  • Verhoogde betrokkenheid medewerkers en management

Eigenaarschap en draagvlak van leiders en medewerkers zijn essentieel om blijvende verbeteringen te bereiken. 

  • Duurzaam verandervermogen

Elk goed begeleid traject maakt het volgende eenvoudiger. Word steeds beter in het begeleiden van mensen tijdens veranderingen en het bijdragen aan een veerkrachtige organisatie. 

Valid – man vrouw samenwerking

Valid Change Spiral

02_ValidChangeSpiral_Define_added

Het succes van projecten staat of valt met de mate waarin de beoogde verandering intern wordt omarmd. Wanneer een organisatie een impactvolle verandering doorvoert, is het essentieel dat medewerkers betrokken zijn en actief worden meegenomen in het proces. Dit is cruciaal voor het succesvol doorvoeren van een verandering.

Bij de Valid Change Spiral aanpak licht de nadruk op de menselijke kant van veranderingen. We zorgen dat je organisatie klaar is om te veranderen en mensen daar op de goede manier bij te ondersteunen. In overzichtelijke stappen werken we toe naar een soepele implementatie en duurzame resultaten. H iervoor hebben wij, op basis van gerenommeerde theorieën en ervaringen, een eigen aanpak ontwikkeld.

Vijf ingrediënten om succesvol te veranderen:

Wanneer je als organisatie een nieuw systeem of proces implementeert, vraag dat niet alleen om een technisch robuust systeem of een inhoudelijk gestroomlijnd proces. Om de beoogde waarde van het systeem of proces te bereiken, vraagt het om gedragsverandering van mensen. Gelukkig hebben steeds meer organisaties aandacht voor adoptie.

Maar hoe pak je een gedragsverandering aan? Expert Tara Kikken deelt

in dit blog welke vijf  ingrediënten onmisbaar zijn om mensen succesvol te laten veranderen. 

VLD-Technology-o3
Menu agile werken

Wat maakt onze aanpak uniek?

  • Pragmatisch insteek, maar wel gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en modellen en jarenlange ervaring.  
  • We gebruiken een vaste, gestructureerde methode (Prosci). Maar de invulling van de veranderstrategie, training-/communicatieplannen is allemaal maatwerk.  
  • We stoppen niet wanneer het project klaar is, maar kijken naar langdurige adoptie van de verandering. We adviseren over manieren om duurzame (gedrags)verandering te realiseren en de verandering goed te integreren in de dagelijkse gang van zaken. 

Wij ondersteunen je bij:

  • Verandermanagementtrajecten
  • Change readiness assessments
  • Trainingen over verandermanagement & adoptie
  • Trainingsprogramma op maat (eindgebruikers)
Valid Change Spiral Final
Ontmoet onze experts
Valid – CTA 1